fbpx

5 tips på hur du skapar engagemang i sociala medier

1. Lär känna dina följare

Det räcker inte med att kommunicera med dina följare på dina kanaler för att lära känna dem, utan man måste analysera data för att se vad som engagerar och hur deras beteende är. Det finns flertal olika analysverktyg på respektive kanal, där kan ni bland annat få reda på:

  • När är mina följare aktiva?
  • Vart geografiskt befinner dem sig?
  • Vilken tid är det bäst att publicera?
  • Vad får dem att reagera?
  • Vilken typ av bild får bäst resultat? Något speciellt tema?

Var inte rädd att testa dig fram, att analysera data hjälper dig att lära känna dina kunder och du kan enkelt hitta beteendemönster.


2. Planera ditt innehåll

För att få en social plattform att öka så är det viktigt med kontinuitet. För att få bra kontroll över ens sociala medier tipsar vi på ConnectMedia er om att skapa någon slags innehållskalender för det content ni vill publicera. Det av den enkla anledningen att det ger mer struktur för er men samtidigt hjälper er att variera ert content på era kanaler. Genom att planera framtida inlägg skapar det bättre kvalité på ert content då det inte behöver stressas fram.


3. Satsa på varierat innehåll

Genom att ni planerar ert innehåll som förklarades under förgående punkt så blir det enklare att variera innehållet. Genom en bra struktur så kan ni planera så att ni skapar content med varierande innehåll. Det är bra att variera med bilder och filmer, dock visar statistik på att filmer skapa betydligt mer engagemang än vad bilder gör.


4. Tydliga budskap med ditt content

Det är viktigt att varje inlägg har en hög kvalité samt ett tydligt budskap för att intressera dina följare. Tänk på att varje bild ska ha ett syfte, publicera inte bara för att. Våga utmana dig själv och testa kreativa lösningar så att ert content ständigt förbättras.


5. Skapa content där dina följare har möjlighet till interaktion

Det är din möjlighet att prata med dina följare eller möjligheten för dina följare att prata med varandra. Tänk på att alltid svara på alla kommentarer, desto snabbare desto bättre! Det visar på att du är genuint intresserad av dina följare.